'Trix', van harte met uw tachtigste

17-01-2018 Uit Redactie

Koningin Beatrix in 1986; foto Rob Croes

SCHIEDAM - Koningsdag is op 27 april, Koninginnedag was altijd op 30 april. Maar prinses - ooit koningin - Beatrix is jarig op 31 januari.

Beatrix werd geboren in 1938 en wordt dus over twee weken tachtig.

De gemeente Schiedam opende een felicitatieregister op het stadhuis. Burgemeester Cor Lamers schreef gisteren de eerste gelukswens aan onze voormalige koningin. Hij nodigt de Schiedammers uit om ook hun felicitatie aan Beatrix over te brengen. Dat kan door het register te ondertekenen. Het Stadskantoor is vandaag en morgen open van half negen tot acht, op vrijdag tot vijf uur.

Meelevende stadsgenoten kunnen dan ook de serie staatsieportretten van de toenmalige vorstin door de jaren heen bekijken, en foto’s van de momenten dat prinses Beatrix in haar functie als staatshoofd Schiedam bezocht. Ze zijn te zien in de hal van het Stadskantoor.

Als afsluiting van de expositie wordt ter ere van prinses Beatrix op 6 februari tussen kwart over twaalf en een uur een gratis inloop-lunchconcert gegeven door Koninklijk Mannenkoor Orpheus in de foyer van het Theater aan de Schie.

Ps. Na plaatsing van dit bericht is de eerst abusievelijk vermelde geboortedatum aangepast.

Gerelateerd