Aanzet voor een witte muur

19-05-2018 Uit Redactie

SCHIEDAM - De regelmatige bezoekers van het Beatrixpark zullen zich de afgelopen dagen hebben afgevraagd waar dat houten staketsel voor moet gaan dienen. Het bouwwerk strekt zich uit langs het grootste grasveld aan de kant van de Parkweg om dan langs de vijverpartij verder te gaan tot de volkstuinen.

Is het een poging om de barbecueluchten weg te houden uit de kinderboerderij en de speeltuin? Is het de aankondiging van een eenden- of ganzenkooi? Gaat de politie onverhoopt onbespied onderzoek doen in de vijverpartij, dreggen op zoek naar een wapen of erger? Nee, niets van dit al, gelukkig maar.

Het gaat om kunst, een kunstwerk dat zich over een kilometer moet uitstrekken. Een werk van Paco Dalmau, een Spaanse kunstenaar die met zijn plan de Waterweg Cultuurprijs won. Doel is de inwoners van de Waterwegsteden met de White Wall met elkaar te verbinden.

Lang was het de bedoeling om de witte muur in het Lickebaertgebied tussen Vlaardingen en Maassluis op te bouwen, later was er sprake van de Westfrankelandsedijk in Schiedam, maar uiteindelijk koos Dalmau voor het Beatrixpark. Zie ook dit artikel uit augustus vorig jaar en dit artikel uit oktober.

Volgende week zondag staat de opening van het kunstwerk gepland. Dat is nog slechts een start, want het houten bouwwerk zal dan bekleed zijn met wit doek, waarop ieder zijn eigen kunst mag neerzetten. In de hele maand juni moet de witte muur uitgroeien tot een echt kunstwerk dat aan zijn doel gaat voldoen: Schiedammers en anderen bij elkaar brengen.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date