Abfab en 'Knielen' de trekkers in Wenneker Cinema

16-01-2017 Uit Redactie

Menno Siljee presenteerde gistermiddag de vrijwilligers van Wenneker Cinema de bezoekersaantallen; foto: Wenneker Cinema

SCHIEDAM - Absolutely Fabulous en Knielen op een bed violen waren de publiekstrekkers bij Wenneker Cinema in 2016. In totaal trok het filmhuis in het Wennekerpand afgelopen jaar bijna zeventienduizend bezoekers.

Dat betekende een groei van anderhalf procent vergeleken met 2015. Vooral het bezoek aan de schoolvoorstellingen ontwikkelde zich goed, met een stijging van vijftien procent tot achthonderd kinderen. Ook dankzij het Suikerzoet Festival groeide het bezoek tijdens het festival in november kwamen 1685 mensen af op de films in het Wennekerpand, tien procent meer dan het voorgaande jaar.

Het aantal betalende bezoekers bij reguliere voorstellingen kwam uit op 14.353, een bescheiden plus van 0,7 procent. Menno Siljee, voorzitter van het bestuur van Wenneker Cinema is toch tevreden. "Als je bedenkt dat vanwege Netflix en dergelijken de aantallen bezoekers aan de bioscoop het zwaar te verduren hebben."

Om het plaatje compleet te hebben: de Lions-benefiet trok 135 bezoekers. Dat brengt het totaal op 16.972.Gerelateerd