Alternatief gondelvaart: 'Schiedam vaart en zwaait'

17-08-2019 Uit Ingezonden

Misschien kan ook het Kinderprinsengrachtconcert tot inspiratie strekken..


INGEZONDEN - Mari Dingenouts, aan de wieg van de Brandersfeesten 35 jaar geleden, oppert een mogelijkheid om de zaterdagavond tijdens Schiedamse grootste evenement toch tot een succes te maken. Nu de gondelvaart is afgelast.

"Als initiator van de gondelvaart en het watersportweekend sinds 1986 lees ik met gemengde gevoelens het bericht dat de gondelvaart 2019 niet doorgaat. Jammer, omdat de gondelvaart altijd een van de evenementen was van de succesformule van de Brandersfeesten. De gondelvaart heeft in haar inmiddels 33-jarig bestaan vele hoogtepunten gekend. Maar ook punten waarbij het beter was even te wachten met de organisatie ervan bijvoorbeeld vanwege werkzaamheden aan en in de Lange Haven. De gondelvaart heeft in haar bestaan ooit ongekende hoogten behaald met ergens tussen de veertig- en vijftigduizend toeschouwers op de kade.

De belangstelling voor de gondelvaart blijft, maar de vaart  kan niet meer het niveau halen van destijds, zelfs niet voldoende deelnemers trekken. Met respect voor degenen die dat wel kunnen: dan wordt het tijd om het wellicht dit jaar al over een andere boeg te gooien. Vele steden met binnenhavens in Nederland organiseren een bijzondere vaart. Daar kan Schiedam niet bij achterblijven en natuurlijk zeker niet met de jaarlijkse Branderfeesten in het laatste weekend van september. In dat weekend liggen er vele pleziervaartuigen in de binnenhavens van onze stad. Als je er zo'n 25 pleziervaartuigen met schippers kan regelen en als je snel scholen, verenigingen, instellingen en groepen aanschrijft of oproept op zaterdagavond 28 september mee te varen door de havens van Schiedam, met vlaggen en wimpels, kleurrijke uitingen, verenigingskleuren enzovoorts, en als de organisatie belichting en muziek weet te regelen, dan moet het toch lukken om die avond een feestelijke parade te houden, inclusief de themaboten die zich al hadden aangemeld, onder de titel 'Schiedam vaart en zwaait!  Veel plezier 28 september op de kades van de Lange Haven en Buitenhaven." Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date