Amerikaanse countryrock in De KroepoekFabriek

26-10-2018 Uit Advertentie

VLAARDINGEN - American Aquarium keert op vrijdag 2 november na drie jaar terug naar De Kroepoekfabriek. De americana-/countryrockband laat horen hoe ze in de afgelopen jaren gegroeid zijn. New Yorker Anthony D’Amato komt als support mee. De avond staat in het teken van het geluid van de Verenigde Staten, met duidelijke invloeden van grootheden als Bruce Springsteen.

American Aquarium

American Aquarium brengt authentieke countryrock. De band heeft na twaalf jaar zes studioalbums op zak. Het nieuwe album van American Aquarium, ‘Things Change’, is afgelopen september uitgegeven. De band tourt na uitgave van dit album door heel Europa, waar de show in De Kroepoekfabriek onderdeel van is.

De mannen van American Aquarium hadden na de uitgave van hun vijfde album ‘Burn.Flicker.Die’ de intentie om te stoppen met de band. De plaat had dus hun laatste kunnen worden. Maar gelukkig bleek het album, geheel overwachts, erg in de smaak te vallen en werd het de meest succesvolle plaat van de band. Dit zorgde ervoor dat de band herleefde en door is gegaan. Als dit niet gebeurd was, stond de band misschien niet een tweede keer in De Kroepoekfabriek!

Anthony D’Amato

Anthony D’Amato is een singer-songwriter uit New York met een stijl die geworteld is in americana en folk ’n roll. Deze combinatie heeft hem op onder andere Spotify veel succes gebracht, met enkele nummers die meer dan twee miljoen keer geluisterd zijn. De meeste recente plaat ‘Cold Snap’ komt uit 2016, waar veel lovende recensies uit volgden. Op dit album wordt het muzikale talent van D’Amato mooi uitgelicht, maar komt zijn vermogen om verhalen te vertellen misschien nog wel meer naar voren. Met deze verhalenverteller als support van American Aquarium is de avond compleet, en voelt het heel even alsof je in de VS bent.

AMERICAN AQUARIUM + ANTHONY D’AMATO

Vrijdag 2 november | Deur open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur


Kaarten zijn verkrijgbaar op I: www.kroepoekfabriek.nlGerelateerd