Annie M.G. Schmidt kinderwandeling door Schiedam

06-07-2020 Uit Redactie

SCHIEDAM - Deze zomervakantie kunnen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool iedere maandag onder begeleiding van enkele gidsen een gratis stadswandeling maken door het Schiedam van Annie M.G. Schmidt. De eerste wandeling is op maandag 20 juli.

Per wandeling kunnen er maximaal vijftien kinderen meelopen. Je moet je van tevoren opgeven bij de bibliotheek. De wandeling start om 10.30 uur achter de Korenbeurs en duurt ongeveer drie kwartier. Aan het begin wordt een kort filmpje vertoond. De route loopt langs plaatsen die een rol speelden in het leven van Annie M.G. Schmidt (1911 - 1995) en door het decor van de film Minoes die is opgenomen in Schiedam. De film Minoes is naar het gelijknamige boek van de fameuze kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt, die ooit werkte bij de bibliotheek in Schiedam. Na afloop van de wandeling krijgen de kinderen een krantje mee naar huis, waarin ze informatie over de wandeling thuis kunnen nalezen. 

Deze wandeling is een gezamenlijk initiatief van De Kleine Ambassade, het Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de bibliotheek in 2020.

De Kleine Ambassade heeft meerdere historische stadswandelingen door Schiedam voor kinderen samengesteld. Dat doet de Kleine Ambassade - om het voor de kinderen leuk te maken - aan de hand van een zogenaamd 'Historisch Inspectie Team' (HIT), dat uit de fictieve figuurtjes Tijs, Nour, Tess, Kyle en Isabella bestaat. Alleen de wandeling met als thema Annie M.G. Schmidt wordt aangeboden in samenwerking met de bibliotheek en het Literair Gezelschap Schiedam. De krant die over een wandeling gemaakt wordt, is de zogenoemde HIT-krant. 

HIT-krantwandeling Annie M.G. Schmidt
Data: 20 juli, 27 juli, 3 augustus, 10 augustus, 17 augustus, 24 augustus
Aanvang: 10.30 uur
Start- en eindpunt: achter de Korenbeurs
Kosten: geen
Opgeven: verplichtGerelateerd