Auke Pol bespreekt ‘Soundtrack van de tijd’: de Sixties

10-04-2023 Uit Advertentie


SCHIEDAM – Na een succesvolle eerste editie zijn we via de rock & roll uit de jaren 50 in de sixties beland. Op donderdagavond 20 april zal muzikale duizendpoot Auke Pol ingaan op de muziekstijlen van dit turbulente decennium.

Iedere muzikale vertelling besteedt de Schiedammer Auke Pol aandacht aan een andere tijdsperiode met bijbehorende muziek. Pol vertelt welke maatschappelijke ontwikkelingen bij het ontstaan van de popmuziekstijlen een rol spelen. Hoe reageren jongeren daarop? En wat is de invloed van techniek, media en commercie? Luisterfragmenten en filmclips zullen de lezing tot leven laten komen. 

De jaren zestig zijn in meerder opzichten een turbulente tijd. Een nieuwe generatie jongeren staat kritisch tegenover de vorige generatie. Dit leidt tot heroriëntatie en experimenteerdrift om tot een andere invulling te komen van normen en waarden. De popmuziek van de jaren zestig is in veel opzichten vernieuwend en wordt het eigendom van jongeren waarmee zij zich identificeren. Een unieke soundtrack voor deze tijd. 

Auke Pol (1959, Sint Nicolaasga) studeerde af op de conservatoria van Leeuwarden (klassiek) en Alkmaar (lichte muziek) en studeerde aan de UVA in Amsterdam aan de faculteit sociologie, popmuziek en jeugdculturen. Vanaf 1980 gaf Auke Pol les aan muziekscholen als docent piano/keyboard en popbandcoach. Momenteel geeft hij les in zijn eigen lespraktijk Muziekhuis Schiedam.

De lezing vindt plaats in de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145. Deelname is gratis. Wil je erbij zijn, meld je hier aan. We starten 's avonds om half acht. Gerelateerd