Beeldverhaal over de stad nieuwbouwlocatie Parkweg

06-09-2021 Uit Redactie

Deelnemers in actie tijdens het installeren van de tentoontstelling; foto: Anne Doeksen 


SCHIEDAM - Wie nog een verrassend wandelingetje zoekt in Schiedam moet richting Nieuwland. Tegenover het Dreesplein, op de bouwhekken van het nieuwbouwproject ‘In De Buurttuin’, is daar de fototentoonstelling ‘Schiedam toen/nu/straks’ te zien. 

Voor dit fotografieproject lieten deelnemers zich inspireren door historische foto’s van Schiedam om een eigentijds beeldverhaal van de stad te creëren. Wie de tijd neemt om goed te kijken zal zien dat er in Schiedam veel is veranderd, maar óók dat in sommige gevallen de tijd heeft stilgestaan.
 
Dit cultuurparticipatieproject van Stichting Mooi Werk is tot stand gekomen in samenwerking met de fotograaf John Middelkoop, grafisch vormgever Rob Maan, de Beeldbank Schiedam en een groep enthousiaste amateurfotografen. Allen van Schiedamse bodem. Het project is gefinancierd door Woonplus, de gemeente Schiedam en Van Wijnen. 

De expositie is uiteraard gratis, altijd open en gedurende de gehele bouwperiode te zien. De expositie wordt in het najaar verder uitgebreid aan de overkant van de Parkweg.

Gerelateerd