Beste reizigers… een verhalenbundel van André van Leijen

07-02-2020 Uit Redactie


SCHIEDAM - Op 31 juli 2010 trok Schiedammer André van Leijen de deur achter zich dicht. Voorgoed. De sleutel wierp hij door de brievenbus. Samen met zijn Slowaakse vrouw Linda stond hij aan het begin van een reis die vijf jaar zou duren.

Die reis voerde hen door alle werelddelen: Europa, Afrika, Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Azië en Australië. De wereld liet hen in verwondering achter. Ze raakten gefascineerd door de natuur, maar vooral waren ze getroffen door de wonderlijke ontmoetingen die ze hadden met de meest uiteenlopende mensen.

Wonderlijke verhalen zijn het dan ook geworden. Over een meisjesaap die als eerste rechtop gaat lopen en daarom verstoten wordt uit de kolonie. Over het Pekmeer in Trinidad, dat net zo oud zou zijn als de schepping. Over een zelfverklaarde dominee in de binnenlanden van Afrika die bij gebrek aan discipelen voor bavianen staat te preken. Over Catootje uit Hengelo die zo graag paradijsvogels wil zien in Nieuw-Guinea. Over een Neanderthaler die zich heeft ingeschreven voor de Giro d’Italia.

Inmiddels zijn ze terug in Schiedam. Aan de hand van hun reis heeft André van Leijen een boek geschreven, bestaande uit 23 verhalen. Dat boek ligt nu in de boekhandel.

Werkelijkheid en fictie gaan naadloos in elkaar over. “Verhalen hoeven niet te kloppen. Als u uw tijd maar doorkomt”, zeiden de goudzoekers in Klondike (Yukon). En zo is het. De waarheid moet je liegen.

André van Leijen is bioloog, schrijver en wereldreiziger.


Titel: Beste Reizigers…
Genre: Korte verhalen
ISBN: 978-94-6345-888-7
Uitgeverij: Het Schrijfbedrijf
Prijs: € 14,95


Gerelateerd