Bezoekersrecord Jenevermuseum en Walvisch

12-01-2020 Uit Redactie

Marjolein Beumer aan het woord tijdens de nieuwjaarsreceptie in de Melcherszaal: foto Louise Melchers


SCHIEDAM - Het Jenevermuseum heeft, ook al was het begin vorig jaar drie maanden lang grotendeels gesloten wegens een grote verbouwing, afgelopen jaar toch meer bezoekers getrokken. 22 Duizend bezoekers kwamen er langs, 3,5 procent meer dan in 2018. 

Samen met museummolen De Walvisch - sinds enige jaren onder zijn regie - trok het Jenevermuseum 32.500 bezoekers, een stijging van vier procent en meer dan ooit.
Dat maakte Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum, vanmiddag bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie. 

Het betrof een gezamenlijk door het Jenevermuseum en de Vrienden van het Jenevermuseum georganiseerde ontmoeting, met bijdragen van het Jenevergilde 'Het Gulden Glaasje' en de zakkendragers van het Anthonisgilde. Behalve Marjolein Beumer voerden Jos Poolman (voorzitter Vrienden van het Jenevermuseum), burgemeester Cor Lamers, deken van Het Gulden Glaasje Willeke Vester en deken van het Anthonisgilde Leen van Andel het woord. 

Burgemeester Lamers benadrukte dat hij de samenwerking tussen het museum, de Vrienden van het Jenevermuseum, Het Gulden Glaasje en de zakkendragers als zeer positief zag. Hij maakte de opmerking dat deze vier organisaties mogelijk met Nolet, waar veel Amerikanen komen, samen nog meer voor de stad op toeristisch gebied kunnen betekenen. Lamers gaf ook aan dat, nu het extra werk die de verbouwing voor het museum de afgelopen jaren heeft meegebracht tot een goed einde is gebracht, er voor het museum geenszins een tijd aankomt om achterover te kunnen leunen. Immers, in 2025 bestaat de stad 750 jaar, en bij de viering ervan zal er een belangrijke rol voor de geschiedenis en dus de jenevergeschiedenis zijn weggelegd. Veel werk aan de winkel daarom de komende vijf jaar voor het Jenevermuseum, met inbegrip van De Walvisch. 


Gerelateerd