Bibliotheek Korenbeurs dag dicht door werkzaamheden

29-11-2021 Uit Advertorial

De bibliotheek in de Korenbeurs is zondag 5 december gesloten; foto: Jan van der Ploeg


SCHIEDAM – De bibliotheek in de Korenbeurs is zondag 5 december de hele dag gesloten. Die dag wordt er een nieuwe tochtsluis geïnstalleerd, waardoor de bibliotheek het binnenklimaat in de winter beter kan reguleren.

De Bibliotheek Schiedam wil de komende jaren op een steeds milieubewustere manier haar diensten aanbieden. De realisering van een tochtsluis stond daarom hoog op het verlanglijstje. Omdat de bibliotheek ervan uitgaat dat veel mensen op die dag met surprises en gedichten in de weer zijn, leek 5 december de Bibliotheek Schiedam een logische dag om de deur te sluiten. Wellicht zijn er maandag 6 december nog wat werkzaamheden om de plaatsing af te ronden. Maar het grote werk is dan al achter de rug.

De bibliotheek is vanaf heden gewoon open voor regulier bezoek, zoals het lenen en lezen van boeken en kranten, werken en studeren en een bezoek aan het café. Op donderdagavond gewoon tot 20.00 uur, want de bibliotheek is door de overheid aangemerkt als een essentiële instelling. De avondprogrammering zoals de Dinsdagavond Basisvaardigheden komt te vervallen. Het optreden van Nico Dijkshoorn op 9 december wordt verplaatst naar het voorjaar en reeds aangeschafte kaarten blijven geldig.

Direct na de persconferentie van vrijdag heeft de Bibliotheek Schiedam samen met SEPS besloten het Sinterklaaspaleis te sluiten, zowel voor de schoolbezoeken als het reguliere bezoek.

Gerelateerd