Binnenzitten geen straf tijdens Chocoladefestival

17-09-2017 Uit ROMY'S RUMOER

ROMY'S RUMOER - Alles gebeurde dit weekend binnen, op het derde Chocoladefestival, want het weer was niet naar buitenzitten. Maar de Havenkerk was een prima alternatief; een bijzondere plek, vooral omdat het in een ooit katholieke kerk is, waar heel veel mensen normaal niet zouden komen die nooit geloven of een andere overtuiging hebben.

Vrijdag gingen we naar het Chocoladediner. Dat werd verzorgd door drie vrienden, ze noemen zich Sixteen Valve. Zij houden van koken, ze werken in goede en bekende restaurants.

Het werd een zevengangendiner. En zeer de moeite waard. De tafels waren gezellig gedekt, ze stonden op het podium van de kerk.

Als eerste kregen we eenchocoladeflesje met een rietje, een chocolade amuse met rum, limoen, gebaseerd op een gado-gadosmaak. Dat vonden wij niet zo lekker, maar er waren mensen die het wel lekker vonden; smaken verschillen!

Het tussengerecht werd geserveerd op een steentje, daar zat op: pure chocolade, bloedsinasappel, crème fraîche, basilicum en muntblad. Heel apart en lekker. Het voorgerecht was een heerlijke soep van witte chocolade, gember en koriander; lekker pittig!

Vervolgens vis in limoensap, rivierkreeft en zeebaars en choconips. Wederom erg lekker. Toen kregen we een noedelsalade met witte chocoladepompoen; opnieuw: echt lekker. Leuk ook, al die kleine gerechten. Het wijnarrangement erbij maakte het top. Geserveerd door leuk en vriendelijk personeel.

Het hoofdgerecht was eendenbout met aardappelpuree op een bedje van witte chocolade, jus van cranberry, rozijnen met een zuurkoolcrème; was heerlijk. Daarna het nagerecht: een brownie van pecannoten en chocola met gouden chicokrullen en muscovadoijs, mmmmm zo lekker, ik hou van chocolade en ze kunnen mij ervoor wakker maken. Zo werd het een geslaagde avond op een mooie plek.

De volgende dag zijn wij met vier vriendinnen wezen highteaën. Gesmuld dat we hebben, van de etagère met allemaal heerlijke chocolade bonbons en cake van de Bonte Koe. Dit onder het genot van vier soorten thee. Gezellig en wederom een geslaagde middag. Na afloop kregen we nog een lepel in de vorm van chocolade; lekker om in de thee te soppen. Goeie ouwe tijden, want dat deed ik vroeger al. Dan smolt de chocola natuurlijk en moest je het snel opeten!

Twee vriendinnen die ik in de kerk tegenkwam, heb ik ook uitgenodigd voor de hightea. Nee, ik heb geen chocoladeboompje, dus op eigen kosten. Ze vonden het een mooie aangelegenheid om bij te kletsen en oude koeien uit de sloot te halen. Wat hebben we gelachen. In de kerk werd het steeds drukker en kwamen steeds meer mensen kijken naar en meedoen met de workshops.

Vandaag waren Henk en ik 35 jaar getrouwd en hebben we weer in de kerk gegeten, met onze kinderen. Nu was het een chocoladeontbijt met volop brood, chocopasta en veel chocola. Weer heel goed verzorgd; onze stoelen waren versierd met twee grote ballonnen, tot aan het plafond. Onze stoelen hadden vleugels gekregen! Wat een verrassing!

Zo werd het voor ons een geslaagd festival met leuke activiteiten in de kerk. Met relaxte muziek en een geweldige sfeer.

Bekijk de foto's