Brandersfeesten zonder gondelvaart

15-08-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - De Brandersfeesten moeten het in het laatste weekend van september doen zonder gondelvaart. Dat maakte Phons Ockerse, voorzitter van de Brandersfeesten, bekend bij lokale omroep Schie.

Jarenlang, tijdens de renovatie van de Lange Haven, werd er uitgekeken naar hervatting van een Schiedamse traditie: de vaarttocht van bont-versierde bootjes en schepen door de Lange Haven, dan ook vol met schepen en vooral vele duizenden toeschouwers. In 2017 liep heel Schiedam en omstreken uit om weer 'bootjes' te kijken en vorig jaar was het niet minder druk met mensen die WSV De Nieuwe Haven tussen een twintigtal schepen het 'concours' zagen winnen, met hun Max Verstappenboot.

Dit jaar is de animo om met schip als een 'praalschip' te versieren en mee te doen aan de gondelvaart onvoldoende om het evenement te laten doorgaan, zo oordeelde de organisatie. Oproepen om mee te doen vonden amper respons.

Er wordt gewerkt aan een alternatieve invulling van de zaterdagavond tijdens de Brandersfeesten, aldus Ockerse.Gerelateerd