Buiten Beeld Busreis naar Scheveningen en Den Haag

05-04-2018 Uit Kor Kegel

Beelden aan Zee in Scheveningen

SCHIEDAM – Julia Snikkers en Ineke Hagen hebben een bijzondere excursie samengesteld voor Schiedammers die kennis willen maken met kunst en cultuur. De twee kunsthistorici hebben voor zaterdag 21 april een Buiten Beeld Busreis gepland naar Scheveningen en Den Haag. De hele dag staat in het teken van beeldende kunst in de openbare ruimte. 

Wie mee wil, kan zich tot woensdag 18 april aanmelden bij Stichting Mooi Werk. Deelname kost veertig euro per persoon en dat is voor de reis, entree tot het museum Beelden aan Zee, rondleidingen en lunch in het Scheveningse museum, in 1994 gesticht door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Miltenburg. Het is het enige museum dat zich uitsluitend richt op beeldhouwwerken.  

Mooi Werk aan de Hoogstraat 97, recht tegenover het Stedelijk Museum Schiedam op de hoek van de Appelmarkt, heeft als doelstellingen de Schiedammers te interesseren voor kunst en cultuur en de stad te verrijken met meer kunst in de openbare ruimte. De cultuurscouts van Mooi Werk doen dat in alle wijken en soms ook buiten de stadsgrenzen.

De Buiten Beeld Busreis begint zaterdag over twee weken op het Bachplein, om negen uur. In het museum Beelden aan Zee zijn er twee rondleidingen met een gids, om kwart over tien en half twaalf. Om kwart voor een vindt de lunch plaats. Om half drie vertrekt het gezelschap naar de Beeldengalerij in Den Haag. Naar een idee van Peter Struycken in 1990 staan er in de Grote Marktstraat en op de Kalvermarkt en het Spui inmiddels veertig beelden op sokkels. Om vijf uur keert de bus terug naar Schiedam.  

Aanmelden: post@stichtingmooiwerk.nl of Ineke@stichtingmooiwerk.nl of 010-2734780.
De bijdrage voor de excursie wordt op de heenweg geïnd.