Camerettenwinnaar Remy Evers toont ideale wereld

26-05-2023 Uit Advertorial

Het juryrapport van Cameretten 2019 omschrijft Remy Evers als een sympathieke loser met een groot acteertalent; foto: Anneloes van den Adel


VLAARDINGEN - Op donderdag 1 juni speelt Camerettenwinnaar Remy Evers in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen zijn voorstelling Gewoon Remy. In deze absurdistische, energieke en fysieke voorstelling toont hij het publiek zijn ideale wereld. Een wereld waarin hij zowel Prins Carnaval als een soldaat op vredesmissie in een oorlogsgebied is. Het is een beeldende en verhalende voorstelling vol fantasie, als een reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij wel volwassen wil worden. 

Het juryrapport van Cameretten 2019 omschrijft Remy Evers als een sympathieke loser met een groot acteertalent én een fantastisch gevoel voor timing. Met zijn elastieken gezicht, dat vrijwel elk mogelijke expressie laat zien, doet Evers er in zijn prijswinnende voorstelling Gewoon Remy álles aan het beste van zijn leven te maken. Hij staat werkelijk te popelen om de wereld te ontdekken, maar moet eerst nog even Prins Carnaval zien te worden, om zijn overleden vader – ooit ook Prins Carnaval – te eren.

Als onderdeel van de absurdistische theatergroep Un, Dos, Stress (met Thijs van de Meeberg en Marco Lopes) studeerde Remy Evers in 2017 af aan de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch met de voorstelling De Totale Escalatie. Niet alleen in het theater is Remy te zien en te horen, zo was hij acteur in televisieserie Komt een man bij de dokter, was hij gastschrijver bij De Orde van de Dag en leverde hij een vaste bijdrage aan het radioprogramma De Avondklok op 100% NL.

Remy Evers met Gewoon Remy
Donderdag 1 juni – half negen
Kaarten (€19,50 incl. consumptie) zijn te koop via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/remy-evers