Chefkok naar 'Van der Wal'

30-08-2019 Uit Redactie


Laatste nieuws: Michel Borremans van Horece Adviesbureau.nl bevestigt de komst van Benschop. "Kort antwoord: ja" is zijn reactie. Hij gaat ervan uit dat de nieuwe ondernemer in Schiedam 'vandaag of morgen' de sleutel van het pand Grote Markt 17 krijgt.

Volgens Borremans is er snel gehandeld door Benschop. Nog maar een maand geleden was een andere partij ('Max heette hij') de belangrijkste kandidaat om in het pand te beginnen. Met dank aan het 'speciale loket bij de gemeente Schiedam' dat de afspraken vergemakkelijkte, aldus Borremans. "Ik geloof dat de aanvraag op vrijdagavond naar de gemeente ging en dat er binnen twee dagen antwoord was." Ook met de ambtenaren van Monumentenzorg is nu volgens de makelaar overleg. Er zal binnenkort immers weer verbouwd gaan worden.

SCHIEDAM - Chefkok Marnix Benschop begint een restaurant in Schiedam. Dat meldt de website De Buik van Rotterdam.

Uit de begeleidende foto en uit eleminatie van de beschikbare panden, blijkt dat hij zich zal vestigen in het pand op de hoek Grote Markt/ Brede Marktsteeg, het 'Van der Walpand'.

Horecamakelaar Michel Borremans bevestigde onlangs met meerdere serieuze partijen in gesprek te zijn, nadat het pand 2,5 jaar gesloten is geweest en een grote verbouwing in 2017 ook niet tot nieuwe exploitatie leidde. Borremans was sinds mei actief de markt op gegaan om een nieuwe huurder te vinden.

Benschop werkte eerder bij de Rotterdamse restaurants De Matroos en Het Meisje, FG Restaurant en laatstelijk bij de Fenix Food Factory. Hij wil, aldus De Buik, eind oktober of begin november de deuren van zijn nieuwe onderneming in Schiedam openen.

Ps. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd. De naam is Marnix Benschop.Gerelateerd