Ciske de Rat voor de première in Schiedam

26-10-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM - Ciske de Rat komt naar het Schiedamse theater. De cast van de musical gaf vandaag in het Theater aan de Schie voor de pers een eerste voorproefje.

Na een welkomstwoord van Albert Verlinde en Danny de Munk liet de cast aan de vertegenwoordigers van de pers de nummers Er Is Altijd Wat (met Ciske de Rat) en Amsterdam uit de musical horen. Danny de Munk kruipt in de volledig nieuwe productie nog één keer in de huid van Ciske - maar dan op volwassen leeftijd, als Cis de Man.

Het gezelschap gebruikt het Theater aan de Schie om scènes te oefenen en de productie 'in elkaar te zetten'. Het theater wordt steeds vaker op deze manier gebruikt; het levert flinke inkomsten op - maar maakt wel andere voorstellingen in die oefenperiodes onmogelijk. 

Een ander voordeel is dat het gezelschap, bij wijze van dank, een of meer voorstellingen in Schiedam op de planken brengt. Op zaterdag 5 en zondag 6 november is de musical te zien in het Theater aan de Schie. Nog voor de 'echte' première in het De La Mar Theater in Amsterdam.

Noa de Man van Look TV sprak vanmiddag onder meer de enige echte Ciske en maakte bijgaande reportage.

Gerelateerd
Reacties