Cultuurfabriek Schiedam dingt mee naar stimuleringsprijs

24-04-2017 Uit Redactie

De drie genomineerden

SCHIEDAM / VLAARDINGEN / MAASSLUIS - Cultuurfabriek Schiedam, project White Wall en project Podiumbeest zijn de drie genomineerden voor de Waterweg Cultuurprijs 2017.

Zij bleven gisteravond gedrieën over uit achttien inzendingen die wilden meedingen naar de prijs. In Theater Koningshof in Maassluis beoordeelde een jury de voorstellen en selecteerde genoemde drie. De jury bestond uit Jetteke Bolten-Rempt (oud-directeur Museum Lakenhal Leiden), Nathalie Hartjes (directeur MAMA Rotterdam), Eppo König (redacteur NRC) en Ulrike Söbbeke (directeur Filmhuis Lumen Delft en zakelijk leider theatergezelschap Firma Mes).

Het project Podiumbeest speelt vooral in Vlaardingen. Het wil kinderen via het basisonderwijs zoveel mogelijk gebruik laten maken van de Stadsgehoorzaal. Cultuurfabriek Schiedam speelt uiteraard in de jeneverstad en White Wall is een project 'langs de Waterweg'.

De genomineerden wordt nu gevraagd om hun plannen verder uit te werken en later dit jaar te presenteren. Zij ontvangen hiervoor ieder drieduizend euro. De Waterweg Cultuurprijs, die naar een van hen zal gaan, is vijftienduizend euro groot. In 2014 ging de prijs naar De Strijd van Maassluis, in 2015 naar Verborgen Stegen.

De Waterweg Cultuurprijs wil een stimulans zijn voor ieder die bijdraagt aan het culturele klimaat in de regio Waterweg-Noord.Gerelateerd