Danger wint cocktailcompetitie van Bobby's

22-09-2020 Uit Redactie

Alex Danger in actie; foto: Rutger Geerling

 
SCHIEDAM - Alex Danger is de winnaar van Bobby's National Cocktail Competetion. Hij presenteerde volgens de jury gisteren de beste cocktail.

Daarmee won de Rotterdammer het pleit van negen andere bartenders, die meedongen naar de titel 2020. Onder hen ook Schiedammer Wouter Saarloos. Zij op hun beurt waren weer de besten onder de ruim dertig aangemelde bartenders. Die hadden op Instagram hun 'signature cocktail' gedeeld.

De finale werd gehouden in cocktailbar 1714 aan de Lange Haven. Danger, bartender bij Mavis in Rotterdam, won met zijn Bobby’s Sly Grin: een sour cocktail met Bobby’s Gin, citroen, eigeel, prosecco, komkommerwater en zout en peper. De driekoppige vakjury die besloot hem tot beste uit te roepen bestond uit Erik Beeftink (winnaar van de nationale én internationale competitie 2019), Ad van der Lee (master distiller van Herman Jansen) en Timo Jansen (gerenommeerd bartender, onder andere bekend van cocktailbar Flying Dutchmen). Gelet werd op originaliteit, presentatie, de smaakbalans én het verhaal achter de cocktail. De deelnemers mochten behalve de gin of jenever van de organiserende Schiedamse distilleerderij alleen producten uit de supermarkt gebruiken. De jury gaf met name op over de ijzersterke presentatie van Danger. "Daarnaast heeft zijn cocktail de perfecte smaakbalans", aldus de jury.

Alex Danger sleepte met zijn winst een kwalificatieticket in de wacht voor de internationale finale van Bobby’s Cocktail Competition, in januari. Hij gaf aan daar zeer naar uit te kijken. De naam voor zijn cocktail is geïnspireerd door zijn lief. “Zij proeft thuis al mijn creaties en toen ze een slokje nam van deze cocktail, kreeg ze gelijk een geheimzinnige grijns op haar gezicht.”Gerelateerd