Dankzij vrijwilligers heeft Winter Village lage kosten

11-01-2018 Uit Kor Kegel

SCHIEDAM – Winter Village heeft een sociaal-maatschappelijke functie. De stichting focust al tien jaar lang op de lokale samenleving in alle steden waar een openlucht ijsbaan wordt geplaatst. Door vrijwilligers in te schakelen hoopt Winter Village de lokale samenleving bij de ijspret te betrekken. Het concept is: voor en door de lokale samenleving.

“Een groot bijkomend voordeel is dat we door de inzet van vrijwilligers de kosten relatief laag kunnen houden”, zegt Ise Blok, medewerker Marketing & Communicatie van Winter Village. “In andere steden werkt het enorm goed. Betrokkenheid is hierbij het leidende begrip.”

Winter Village heeft in Amstelveen en Laren de ervaring opgedaan dat er altijd wel voldoende mensen zijn die zich als vrijwilliger aanmelden. Het is leuk werk voor korte tijd, gemiddeld een maand. Dit jaar breidde Winter Village uit naar Hoofddorp (waar de ijsbaan nog staat tot zondag aanstaande), Almere en Schiedam. Als laatste komt Schiedam aan bod en wel van zaterdag 3 februari tot zondag 4 maart. De voorjaarsvakantie valt er nog in en dan zal de ijsbaan extra vroeg open zijn.

Evenals voorheen Winterland komt de ijsbaan van Winter Village op het Stadserf, dat volgens Ilse Blok wordt omgetoverd tot een winters dorp. “Sportieve activiteiten gaan hand in hand met ouderwetse gezelligheid en een sfeervol restaurant dat beschikbaar is voor lunch en diner, maar ook voor bedrijfsborrels en relatie-evenementen.”

“Al die activiteiten zoals schaatslessen, discoschaatsen, schoolschaatsen, feestavonden, curling competities, ontbijtsessies, entertainment voor de kids of familie- en bedrijfsontvangsten kunnen we niet alleen organiseren. Bij de opbouw en de exploitatie hebben we de hulp nodig van enthousiaste vrijwilligers. Deze kanjers vormen een vaste waarde binnen onze organisatie”, zegt Blok.

Gerelateerd
Reacties