Categorieën

Service

Deelneemster doet verslag van Branders Zwemtocht

Deelneemster doet verslag van Branders Zwemtocht
Uit

Deelneemster doet verslag van Branders Zwemtocht

  • Ellen Baksteen
  • 26-09-2015
  • Uit
Deelneemster doet verslag van Branders Zwemtocht

Ellen Baksteen zwom vandaag mee in de Branders Zwemtocht. Zij doet zelf verslag.
 
"Dit jaar deed ik voor de tweede keer mee aan de Branders Zwemtocht. Nieuw dit jaar was dat er, naast de traditionele drie kilometer, ook een zwemtocht van één kilometer gekozen kon worden. Wat voor mij ook nieuw was: ik heb me dit jaar voor het eerst laten sponsoren voor 'Spieren voor Spieren'. Vorig jaar had ik een tijd van 1 uur en 3 minuten. Als ik dit jaar onder het uur kwam, zouden sommige sponsoren hun inzet verdubbelen. Wat er niet nieuw was, was de goede organisatie. Voorafgaand aan de tocht werd iedereen keurig geïnformeerd via de mail. Hierin hadden we ook gehoord dat de watertemperatuur slechts 15,5 graden was en een wetsuit verplicht werd gesteld. 
 
Bij de aanmelding in het gebouw van 'Nolet' kreeg een ieder een envelop met alle benodigdheden: een prachtige cap met ieders persoonlijke startnummer en het Branders Zwemtocht-logo er opgedrukt. Dat is een stuk mooier dan de effen caps met het startnummer erop gezet met een stift zoals vorig jaar. Waarschijnlijk mogelijk gemaakt door een sponsor: Boskalis, stond erop. Verder twee tags voor de tijdswaarneming en een label om aan je tas te bevestigen. Na het omkleden kon je je tas afgeven bij een vrachtwagen die de tassen naar de finish bracht. Eerst maar even een lekker bakkie koffie, thee of wat fris nuttigen. Ook konden er bananen, wafels en waterflesjes meegenomen worden. Een banaantje zou kunnen helpen. 
 
De deelnemers (180 stuks) startten in drie etappes: eerst de zwemmers die verwachtten de 3 km binnen de 50 minuten te zwemmen, daarna tijdvak B met mensen die verwachtten tussen de 50 en 70 minuten nodig te hebben om te finishen en tot slot tijdvak C. In tijdvak B startten dit jaar niet 1 maar zelfs 2 rolstoelgebruikers. 
 
De deelnemers voor de tocht van 1 km werden met een bus naar de startplek midden in de stad gebracht. 
 
De tocht was fantastisch. Het weer was gelukkig heel mooi. Een blauwe lucht met wat witte wolken en totaal geen wind. Hierdoor bruiste Schiedam van de gezelligheid en had de zwemtocht veel toeschouwers die ons aanmoedigden vanaf de kant en de bruggen. De route is ook erg mooi. Wat zijn er mooie huizen langs het water, prachtige schepen, leuke bruggetjes, veel molens en oude panden. Dit gaf prachtige plaatjes voor de fotografen. 
 
Bij de finish kreeg iedere zwemmer een medaille. In een grote loods konden weer bananen en wafels gepakt worden en was er sportdrank in twee smaken. De tassen met label stonden klaar. Buiten waren twee portacabins met warme douches. Heerlijk! En naast de finish kon later ook nog een lunch genutigd worden als de deelnemer hiervoor gekozen had. Dit jaar reed er vanaf 13.00 uur elk half uur een pendelbus om deelnemers terug te brengen naar de startplaats. Wat goed dat dit nu goed geregeld was, dit in tegenstelling tot vorig jaar toen zelf de terugweg gezocht moest worden. 
 
Jammer dat het weer voorbij is en ik een heel jaar moet wachten op mijn volgende deelname. En... ik heb een nieuw record. Er zal nog meer geld overgemaakt worden naar 'Spieren voor Spieren' want ik zwom dit jaar de tocht binnen het uur!"
 
Ellen, 44 jaar, Rozenburg