Een nieuwe kijk op de hiphopcultuur

24-06-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Een bijzondere tentoonstelling in de Schiedamse bibliotheek: Eva Baselier toont daar de komende weken haar foto's uit de Nederlandse hiphopscene.

Voor haar portrettenserie Persona ging Eva Baselier op zoek naar onderscheidende artiesten binnen de Nederlandse hiphopscene. Met centraal de identiteit en het uitdragen daarvan. Voor dat laatste zijn meer middelen dan muziek. Baselier trof op haar ontdekkingsreis door de 'scene' zowel nieuw, opkomend talent als regelrechte pioniers. En legde deze vast. Het resultaat is een portret van de hiphopcultuur zoals dat nog niet eerder gebeurd is. Met onder meer Soultrash, Skinny, Roscovitsch, JonayG666, Vieze Vent en $Keer & Boo$.

Eva Marlene Baselier (21) is een autonoom beeldmaakster, met een grote focus op portretfotografie. Met haar foto's wil zij mensen verleiden buiten hun referentiekaders te stappen en verder laten kijken - dan hun neus lang is. “We letten te veel op de verschillen tussen elkaar, terwijl ik wil dat we gaan kijken naar de gelijkenissen", zo stelt de fotografe. "Door dingen in elkaar te herkennen en te erkennen, kunnen we veel meer openstaan voor elkaar. Dat vind ik belangrijk.”Gerelateerd