Elidrissi en Open Art Exchange kandidaat voor cultuurprijs

14-04-2019 Uit Redactie


SCHIEDAM - Nassima Elidrissi met de theatervoorstelling Hoer en Open Art Exchange (onder leiding van Joke Bakker) met het project Waterweg Street Art Route zijn de genomineerden voor de Waterweg Cultuurprijs met een sterke Schiedamse binding. De derde kandidaat is Kite Educatie (onder leiding van Lieke van den Berge) met het project (Digi)taal: Vlaardingen van de Toekomst. 

De genomineerden voor de stimuleringsprijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, werden gisteravond in de Schiedamse Korenbeurs bekendgemaakt. De prijs wordt om het jaar uitgereikt aan het beste idee voor een cultureel project in de regio Waterweg-Noord. In deze editie wordt bijzondere aandacht geschonken aan het thema ‘taal in de breedste zin van het woord’. De prijs wil ieder die 'met passie, plezier en bekwaamheid' bijdraagt aan het culturele klimaat in de Waterwegregio stimuleren. 

Gisteren vond de nominatieronde plaats. De jury sprak in de Korenbeurs met alle vertegenwoordigers van de ingediende plannen en maakte daaruit een selectie van vijf deelnemers die ’s avonds hun idee mochten presenteren aan het publiek. De jury zag 'een rijke diversiteit aan originele ideeën' voor culturele projecten in de regio. De keuze voor drie genomineerden was volgens juryvoorzitter Bert van Meggelen 'geen appels met peren vergelijken, maar appels met fietsen'. 

Toch stelt de jury zelf 'met overtuiging te hebben gekozen voor drie veelbelovende projectvoorstellen'. De genomineerden ontvangen drieduizend euro en de mogelijkheid tot een coachingtraject om hun idee verder te ontwikkelen tot een uitvoerbaar projectplan en daarmee in aanmerking te komen voor de grote prijs van vijftienduizend euro.

De jury wordt gevormd door Kefah Allush (interviewer en presentator van tv-programma’s als Van Atlas naar Arabië en De Kist, Eppo König (redacteur bij het NRC), Jolanda Spoel (hoofd theater, programmeur en regisseur bij Maas Theater en Dans in Rotterdam, bestuurslid van de Amsterdamse Kunstraad en voorzitter van de vakcommissies Dans en Cultuurhuizen) en Renee Trijselaar (onder de naam Well Played actief als projectleider en coach binnen de cultuursector, bij onder meer het Hiphophuis in Rotterdam).

Deze prijs wordt mogelijk gemaakt dankzij de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.Gerelateerd