Festivalweekend belooft druk te worden

02-05-2019 Uit Redactie

Proef! De Plantage vorig jaar; foto: Sander Krijger


SCHIEDAM - In het laatste weekend van mei wordt het druk in Schiedam. Tenminste, dat hopen de organisatoren van Proef! De Plantage, Gin Fever en Swan Schiedam. Zij zorgen op 25 en 26 mei voor een bont programma, vol 'ontspanning en vermaak'.

De binnenstad van Schiedam is populair bij de inwoners en steeds meer in trek bij bezoekers uit de rest van Nederland en zelfs van daarbuiten, zo stellen de organisatoren van de verschillende activiteiten. "Schiedam heeft een buitengewoon mooi decor om te recreëren." Tijdens het festivalweekend slaan de evenementen Proef! de Plantage, Gin Fever, Swan Schiedam de handen in een. Verschillende distilleerders, horecagelegenheden, Stichting Rondvaarten Schiedam, Productiefront en gemeente en stadspromotie haken aan. "Om een zinderend weekend te verzorgen."

Genoeg te doen. "Luisteren naar muziek uit alle windstreken, het ontdekken van dichtkunst, lekker in het gras hangen met een hapje van één van de foodtrucks of uitgebreid struinen langs kraampjes met de mooiste handmade kleding en accessoires."

Proef! de Plantage biedt op zaterdag en zondag muziek, food, (klein)kunst, dichters en lokale ondernemers. Bij Gin Fever draait het twee dagen om gin- en jenevercocktails, en ook de muziek ontbreekt niet. De Swanmarkt brengt startende, creatieve ondernemers bij elkaar om hun producten aan het grotere publiek te tonen. Met spullen voor in huis, sieraden, mode, leuke spulletjes om weg te geven en kunstnijverheid. Verder is er een loungeboottour, met opstap bij de Havenkerk en stops bij Loopuyt, De Kuyper en Onder de Boompjes.Gerelateerd