Filmische muziek in Portraits of Tomorrow

06-12-2022 Uit Advertorial

Achter de schermen in de televisiewereld is GUIDO een bekende naam; foto: Heleen Duli


VLAARDINGEN - GUIDO (Guido Heeneman) is een jonge componist en pianist met een onmiskenbaar eigen stijl, die stiekem al wel thuis hoort in het rijtje Ludovico Einaudi, Yann Tiersen, Ólafur Arnalds en Joep Beving. Met zijn filmische, neoklassieke muziek creëert hij innerlijke rust in de drukte van het dagelijks leven. Ervaar het zelf op zondag 11 december in de Stadsgehoorzaal.

Achter de schermen in de televisiewereld is GUIDO een bekende naam, hij componeerde muziek voor nder meer Krabbe Zoekt Picasso (dit leverde hem in 2018 een Buma Award op), Op1, De Neven van Eus en Jinek. In zijn theaterconcert Portraits of Tomorrow voegt hij visuals aan zijn rustieke pianoklanken toe om zijn boodschap extra kracht te geven. De combinatie van prachtige beelden die aansluiten op de dromerige muziek zal er tijdens de voorstelling voor zorgen dat de bezoeker voor even uit het drukke bestaan wordt gehaald.

“Rustige muziek voor luide gedachten” zo omschrijft GUIDO zijn werk graag. Met Portraits of Tomorrow stapt hij voor het eerst écht in de spotlights na zijn vele werk achter de schermen. Hij neemt je in zijn zoektocht naar volledige vrijheid als muzikant en componist mee op een emotionele reis en raakt je rechtstreeks in je ziel met zijn betoverende muziek.

GUIDO met Portraits of Tomorrow
Zondag 11 december – drie uur
Kaarten zijn te koop via I: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/guido