Fluisterboot verhuist naar Walvis

17-04-2017 Uit Redactie

Beide Fluisterboten aan de Oude Sluis; geen gewone afmeerplaats voor de boten - maar vorig seizoen tijdelijk in gebruik vanwege het werk aan de Ooievaarsbrug

SCHIEDAM - De Fluisterboot vaart volgend seizoen waarschijnlijk af van een ander vertrekpunt. Stichting Rondvaarten Schiedam overweegt de stek 'onder' molen De Nieuwe Palmboom in te ruilen voor een vertrek- en aankomstplaats op de Nieuwe Haven of bij de Vismarkt.

Met een verhuizing volgt de Fluisterboot de expositie in museummolen De Nieuwe Palmboom. Stichting De Schiedamse Molens verplaatst de tentoonstelling over de molenhistorie van Schiedam en het productieproces van jenever naar molen De Walvis aan de Westvest. Het idee achter deze verhuizing is om daar, rond opgeknapte Vismarkt en Appelmarkt een 'museumkwartier' te realiseren. Zo'n clustering van musea - ook met het Jenevermuseum en het Stedelijk Museum Schiedam en ook het Coöperatiemuseum - moet de aantrekkingskracht van iedere instelling afzonderlijk vergroten.

Rondvaarten Schiedam wil daarin mee, stelt voorzitter Ad van Leeuwen. "Dit seizoen nog niet, het seizoen daarop." Dat betekent dat de fluisterboten Aleida en Liedewij vanaf het voorjaar 2018 een plaats aan de Vismarkt of in de Nieuwe Haven als uitvalsbasis hebben. Daarbij speelt mee dat Rondvaarten Schiedam en De Schiedamse Molens iintensief samenwerken, met name bij de kaartverkoop en reserveringen. Dat praktische en belangrijke werk wordt nu gedaan in De Nieuwe Palmboom en zal in de nabije toekomst dus vanuit De Walvis gaan gebeuren.
 
Vandaag varen de fluisterboten ook - ook al zegt de kalender dat het maandag is, de enige dag in de week dat de Liedewij en de Aleida in het seizoen niet varen. Dit vanwege tweede paasdag. Zaterdag waren de eerste afvaarten van het seizoen. Om twaalf uur, half twee en drie uur zijn er dus vandaag en de meeste van de komende dagen tot ver na de zomer, afvaarten.


Ps. Dit artikel is na plaatsing gecorrigeerd; er werd abusievelijk vermeld dat de Fluisterboot gisteren niet voer.Gerelateerd