Gewoon weer: naar de Maasboulevard en stoeltje uit

12-08-2020 Uit Redactie

Zo was het op de Maasboulevard: foto's afgelopen vrijdag gemaakt


SCHIEDAM - Nog meer goed nieuws voor Schiedammers die iets te mopperen hadden: het parkeerverbod op de Maasboulevard is opgeheven, in ieder geval overdag.

Met dit warme weer meldt zich een nieuwe groep bezoekers aan de Maasboulevard: de dagjesmensen, de levensgenieters die al dan niet met stoeltje genieten aan de waterkant; beetje over het water turen, beetje krantje lezen, beetje praatje maken, en zoals gisteren, beetje heel veel schip langs zien komen.

Maar deze bezoekers, regelmatig niet meer de allerjongsten, moesten tot gisteren soms een flink eind van hun voorkeursplekje langs het water parkeren. Dat ongemak is nu opgeheven.

Een woordvoerder van de gemeente Schiedam laat weten dat er nog verkeers- en parkeermaatregelen gelden vanuit de eerste Coronacrisis. "Eerder waren die er ook al om een eind te maken aan het straatracen." Begin juni werd ondernemer Johan van der Linden van het Berenrestaurant onaangenaam getroffen door het feit dat zijn restaurant, dat na de Coronasluiting net weer een paar dagen open was, zijn klanten maar moeizaam kon ontvangen omdat zij niet dicht in de buurt van de horecagelegenheid konden parkeren. Er was een parkeerverbod afgekondigd.

Zie ook dit artikel.

Verder wordt er gewerkt aan de Havendijk, waardoor de Maasboulevard nog maar aan één kant met de auto te bereiken was. Daarom was de wegversperring ter hoogte van het Berenrestaurant, die maakte dat alleen fietsers en andere tweewielers een rondje Maasboulevard konden rijden, tijdelijk opgeheven. Een parkeerverbod moest de Maasboulevard ook minder aantrekkelijk maken voor 'hangjeugd' die houden van het flink intrappen van het gaspedaal.

Recent nam raadslid Arie Villerius het op voor minder regels op de Maasboulevard. "Werkelijk niemand kan de situatie Jachthavenlaan, Maasboulevard meer volgen", zo stelde hij. "Iedereen wil aan het water zitten, maar dat mag niet overdag met de auto." Of toch wel? Nou ja, in ieder geval 's avonds. "Mag inrijden nu wel of niet? Parkeren mag niet van 00.00 tot 24.00, of wel?" Door de vele borden zag niemand door het bos de bomen meer, aldus Villerius.

Vandaag reageert hij opgetogen: "Goede reactie van Irado en de gemeente Schiedam. De chaos aan borden is weg." Iets de vragen blijft er: "Nu alleen nog even duidelijk maken in alle migrantentalen dat de boulevard na acht uur 's avonds verboden is." Om iets te doen aan het autoracen, barbecuen, het gebruiken van lachgas en het blowen stelt het raadslid names LOS voor: "Uiteraard streng handhaven. Dan komt het nog wel eens goed."
 
De gemeentelijk woordvoerder laat weten dat het inderdaad wat te gek was met de borden> "Door de verschillende maatregelen stonden er inderdaad veel borden, wat de situatie onduidelijk maakte. Dinsdag hebben we de borden met het parkeer- en stop-verbod 00.00-24.00 uur verwijderd. De huidige situatie is dus: parkeren is toegestaan, inrijden en parkeren tussen 22.00 en 7.00 uur niet."

Verder werkt de gemeente nog aan vervangende maatregelen. "We gaan de rijbaan van de Maasboulevard zo aanpassen dat fietsers er veilig kunnen fietsen en dat alle bedrijven bereikbaar blijven. Daarnaast nemen we ook enkele fysieke maatregelen om de overlast in de late avond en nacht te voorkomen." Wordt dus vervolgd. Maar vandaag is het als vanouds: vanuit Vlaardingen, Rotterdam of noord met de auto naar de Maasboulevard, parkeren en stoeltje uit.Gerelateerd