Gezocht: wijkbewoners die van dansen houden

29-06-2022 Uit Advertorial

010 HipHop danst tijdens de wijkavond voor Nieuwland; foto: Aad Hoogendoorn


SCHIEDAM - Ga jij dansend door het leven? En lijkt het je leuk om met andere wijkbewoners een optreden te geven op een buurtfeest in het Stedelijk Museum Schiedam? Geef je dan nu op. Tijdens workshops - waarvoor het Stedelijk Museum Schiedam samenwerkt met Liat Magnezy Dance Productions - leer je hoe je je kunt uitdrukken in dans. Met andere wijkbewoners werk je samen toe naar een optreden in museumzalen.

"Iedereen van elf jaar of ouder uit de wijken Centrum, West en alle wijken van Schiedam-Noord mag meedoen’ "vertelt Dorien Theuns, stadsprogrammeur van het museum. "Je hoeft niet professioneel te kunnen dansen, super lenig te zijn of vroeger op ballet te hebben gezeten. Als je maar plezier hebt in dansen en het leuk vindt om met andere wijkbewoners samen ergens aan te werken." Opgeven kan tot en met vrijdag 8 juli door een mailtje te sturen naar E: dorien@stedelijkmuseumschiedam.nl.

De Wijken Welkom avonden zijn gratis buurtfeesten in het Stedelijk Museum Schiedam. Er zijn zes avonden: voor elk deel van de stad één. Op de avonden van Schiedam-Oost en Nieuwland kwamen zo’n driehonderd wijkbewoners naar het museum. De feesten zijn een samenwerking met de wijk: de muziekoptredens, dansoptredens, hapjes, bloemen… Alles komt uit de wijk. Voor de laatste drie avonden zoekt het museum daarom enthousiaste wijkbewoners die willen samenwerken aan een nieuwe dans.

In de workshops onder leiding van Liat Magnezy leer je dansen op een manier die bij jou past. Hoe kun je je uitdrukken in dans? Als ervaren artistiek leider maakt Liat er met jullie een mooi geheel van. En natuurlijk gaat het vooral ook om het plezier samen. Tijdens het wijkfeest dans je in de museumzalen en zijn er live muzikanten bij. Deelname is gratis. Er zijn (waarschijnlijk) zes workshops van twee tot drie uur, het museum vraagt je bij alle workshops aanwezig te zijn. De dans wordt maximaal tien minuten lang en daarvan dans jij in een deel mee. Je kunt meedoen vanaf elf jaar als je woont in Centrum, West of de wijken in Schiedam-Noord. De eerste drie workshops zijn in de studio van Magnezy Dance Productions, Boterstraat 81 in Schiedam-Centrum.

Data: maandag 15 augustus van 18.30 tot 21.00 uur, donderdag 18 augustus van 18.30 tot 21.00 uur, zaterdag 20 augustus van 14.00 tot 16.30 uur. Data van de overige drie workshops worden later gecommuniceerd.