Grenzen in 'de Nacht'

03-10-2016 Uit Redactie

SCHIEDAM – De historische binnenstad van Schiedam vormt zaterdag het decor voor de Nacht van de Geschiedenis. Schiedamse historici belichten het thema 'Grenzen'.

Het programma opent als vanouds klassiek maar vrolijk in de Westvestkerk. Later begeven de gasten zich door donker Schiedam, bijgestaan door de fakkels van de Zakkendragers. We leiden bezoekers langs Proeflokaal en Graanzolder, Zakkendragershuisje, de moskee aan het Raam en kunstgalerie LH131 Art+Design, voorheen Volkshuis en stadsbibliotheek. Op deze verschillende locaties doen Han van der Horst, Reinier Scheeres, Jan Willem Verkaik en Lidwien Meijer hun verhaal. Tussendoor is er de mogelijkheid met Marcel Teunissen de voetsporen van HaverSchmidt te volgen.

Afsluiting van het programma is in de St. Joris Doele. Daar staan naast een borrel de Mental Firecrackers klaar. Schiedamse muzikanten die ook al wat kilometers op de teller hebben.

Deelnamebewijzen van tien euro zijn te koop op verschillende plekken in de stad en bij aanvang van 'de nacht' bij de Westvestkerk.Gerelateerd