Grond voor 'Schiehotel' naar ontwikkelaar DCD

04-09-2019 Uit Redactie

Namens de gemeente Schiedam waren burgemeester Cor Lamers en wethouder Fahid Minhas aanwezig op 4 seBij de ondertekening van de overeenkomst: (vlnr.)Cor Lamers, Marcel van Rensch (DCD), wethouder Fahid Minhas en Robèrt Verheijden (DCD); foto: Jan van der Ploeg


SCHIEDAM - Burgemeester Cor Lamers zette vanmiddag zijn handtekening onder een overeenkomst waarmee Schiedam de grond verkoopt voor de bouw van een nieuw hotel op Schieveste, aan ontwikkelaar Dutch City Development (DCD).

Volgens een persbericht van de gemeente is het de eerste stap naar de ontwikkeling van een 'energiezuinig hotel met een moderne, stijlvolle uitstraling met een hoogte van 65 meter'. Het hotel  - pal naast de Euroscoop - krijgt naar verluidt driehonderd kamers en hotelvoorzieningen als een restaurant, bar en vergadermogelijkheden. "De komende periode zal door De Veste B.V. worden gebruikt om met geïnteresseerde partijen gesprekken te voeren en om het ontwerp uit te werken."

De plannen voor de bouw van een hotel werden vorig jaar bekend. Die kwamen toen van architect Sholeh Mohtasham, werkend onder de naam Reurbanizers. Het project - dat toen de naam Schiehotel droeg - werd ondergebracht in de bv De Veste. Schiedam tekende met deze vennootschap eerder een grondreserveringsovereenkomst. De Veste is ondertussen verkocht aan DCD. Dat zorgde ook voor enig oponthoud in de ontwikkeling van de plannen en de grondverkoop.

Dat is een landelijk werkende gebieds- en opstalontwikkelaar, onder meer betrokken bij Holland Park in Diemen, een gebiedsontwikkeling van circa 2.400 appartementen met bijbehorende voorzieningen en bij een grootschalige hotelontwikkeling nabij Schiphol.Gerelateerd