Herdruk van standaardwerk over Piet Paaltjens

31-10-2017 Uit Redactie

SCHIEDAM - Het boek ‘HaverSchmidt en Schiedam’ van Herman Noordegraaf is weer in de boekhandel verkrijgbaar. De herdruk wordt gepresenteerd bij gelegenheid van de Piet Paaltjens Parade, het festival bij gelegenheid van honderdvijftig jaar Snikken en Grimlachjes, dat tot morgen loopt.

Het Fonds Historische Publicaties besloot tot een herdruk van het werk, voor het eerst verschenen in 1993. HaverSchmidt en Schiedam was al lange tjd uitverkocht. Het inmiddels klassieke werk in de Haverschmidt-­literatuur geeft een uitvoerig beeld van het leven en werk van François Haverschmidt in de tijd dat hij in Schiedam predikant was (1864 -­ 1894). Een rijk geïllustreerd boek dat 184 pagina’s telt. Het is opnieuw verkrijgbaar bij onder meer Het Schiedams Boekhuis en Post Scriptium Boekhandel. De adviesprijs is € 15,-.

Theoloog Herman Noordegraaf (1951, Schiedam) is kenner van de geschiedenis van Schiedam en heeft daarover veel gepubliceerd. Hij werkte ook mee aan de totstandkoming van een wandelroute waarin Haverschmidt centraal staat. Die wandeling ging ook tijdens de Piet Paaltjens Parade 'in première'. De wandeling is verbonden aan het muurgedicht ‘Dat heertje...’ van Haverschmidt, dat afgelopen zaterdag werd onthuld op een muur aan de Nieuwe Sluisstraat. De routebeschrijving en toelichting van de hand van Noordegraaf en Aad Jordaans, neemt de wandelaar mee langs Schiedamse locaties die een rol speelden in het leven van Haverschmidt. De wandelfolder is gratis verkrijgbaar bij de Bibliotheek Schiedam.Gerelateerd