Historische Vereniging Schiedam komt weer op gang

13-07-2020 Uit Redactie

Foto door Louise Melchers

SCHIEDAM - Het bezoekerscentrum van de Historische Vereniging Schiedam aan de Hoogstraat 74A is na de maanden van sluiting wegens de Coronamaatregelen, met ingang van aanstaande zaterdag 18 juli weer geopend.

De toegangs is gratis. Er is een fototentoonstelling over Schiedamse scheepswerven. Voorts kun je er boeken en tijdschriften vinden over de geschiedenis van Schiedam (voor de verkoop of ter inzage), ansichtkaarten en geografische kaarten en de De Gheyn-puzzel (gebaseerd op de stadsplattegrond van 1598).

De openingstijden zijn
woensdag 10:30 - 12:30 (even aanbellen!)
vrijdag 13:00 - 15:00
zaterdag 12:00 - 16:00

Ook de historische wandelingen door Kethel en Schiedam waren de afgelopen maanden afgelast wegens het Coronavirus. Met de wandelingen wordt aanstaande zondag 19 juli weer gestart. Elke eerste zondag van de maand is er een wandeling in Schiedam en elke derde zondag van de maand is er een wandeling in Kethel. In Schiedam is er de Zwart Nazareth wandeling en de Langs de Vesten wandeling. Kethel heeft drie wandelingen: de Dorpswandeling Kethel, de Polderwandeling met St. Jacobuskerk en de Bijdorp- en molenwandeling. Elke wandeling start om 14.00 uur en duurt, afhankelijk van aantal deelnemers en het gesprek onderweg, circa anderhalf uur.

Aanstaande zondag 19 juli start de vereniging met de Dorpwandeling Kethel. Hierbij wordt verteld over de dorpsboerderijen, negoties en bewoners van de zelfstandige gemeente Kethel rond 1900. Vertrek is om 14.00 uur bij ’t Oude Raedthuys aan de Schiedamseweg 26. Voor leden van de Historische Vereniging Schiedam kost deelname aan een wandeling twee euro. Voor niet-leden kost deelname vijf euro. Aanmelding vooraf wordt op prijsgesteld, maar is niet verplicht. Aanmelden graag per mail bij Nico de Vries: vrie2023@planet.nl

De data van de overige wandelingen zijn:
2 augustus Langs De Vesten van Schiedam
16 augustus Polderwandeling met St. Jacobuskerk
6 september Hoogstraat wandeling
20 september Bijdorp en molenwandeling
4 oktober Zwart Nazareth wandeling
18 oktober Dorpswandeling Kethel

De vereniging merkt op dat alle activiteiten van de Historische Vereniging Schiedam plaatsvinden volgens de richtlijnen van het RIVM.


Gerelateerd