Hoe de Titanic naar Schiedam kwam

01-11-2018 Uit Redactie

De Titanic verlaat op 10 april 1912 de haven van Southampton voor de oversteek naar New York; foto F.G.O. Stuart

SCHIEDAM - Heeft de Titanic ooit Schiedam aangedaan? Jazeker, zes maanden nadat ze gezonken was. Hoe dat zit wordt verteld tijdens 'Het Verhaal van Schiedam'.

Een superschip, uitgerust met de nieuwste technologieën, veilig en betrouwbaar, ingericht om met haar luxe en comfort zelfs de rijkste mensen ter wereld te verrassen, verdwijnt op 14 april 1912 in tweeënhalf uur tijd met vijftienhonderd opvarenden naar de oceaanbodem.

Uiteraard maakt ook de Schiedamse pers melding van de ramp, daarbij steunend op de berichtgeving van grotere kranten in binnen- en buitenland. In de Schiedamsche Courant en Nieuwe Schiedamsche Courant verschijnen al op 15 april berichten over de aanvaring van de Titanic met een ijsberg. De hele zomer wordt over de ramp bericht. Op 5 oktober verschijnt een aankondiging van de vertoning in 'Schiedamsch Bioscoop' van de film 'De Ramp van de Titanic, grootste drama ter zee'. De eerste rampenfilm uit de geschiedenis in de eerste Schiedamse bioscoop.

Over hoe de Titanic naar Schiedam kwam gaat het zaterdag vanaf een uur bij de Historische Vereniging op de Hoogstraat. Reinard Maarleveld vertelt erover. Gerelateerd