Hoe gek kan het worden?

16-09-2017 Uit Redactie

Hoe gek kan het worden?

SCHIEDAM - Het loopt toch wel een beetje de spuigaten uit. Niet alleen vanuit de hemelsluizen of de sluis in de Buitenhaven, maar in Schiedam in zijn geheel. Evenementen te kust en te keur, en een beetje budweer slaat de organisatoren niet uit het lood.

De norm van iedere Schiedammer zijn eigen evenement halen we voorlopig nog niet, maar als je kijkt wat er vandaag allemaal uit de kast wordt gehaald, dat grenst aan het ongelofelijke. We hopen natuurlijk op veel aanloop van buiten de stad, maar negentien verschillende activiteiten op de agenda van Schiedam24 vandaag, poeh. Van wisselende aard en belang, met naast Southbeach, het Chocoladefestival en Muziek op het Water, ook de open dag van de Dahlia-vereniging en het Repaircafé. Maar het gebeurt allemaal mooi maar wel in dat stadje aan de Schie en Nieuwe Waterweg. En vergeet niet: velen in de stad bereiden zich dit weekend intensief voor op het komende weekend, als de Brandersfeesten worden gehouden.

De weersverwachting is niet zo best, maar met een plu en een goeie jas is het best te doen - en je kunt al die mensen toch niet laten zitten? Van de Woonbeurs in de Grote Kerk, naar de chocola in de Havenkerk (waar zouden we zijn zonder kerken in de stad?), naar de hapjes op het Nieuwlandfestival. Bikkelen en misschien wel zweten op Southbeach, genieten van klassieke muziek aan de Korte Haven of van anderssoortige klanken in De Graauwe Hengst. En altijd is er kunst te zien in de stad, bij Ruimte in Beweging, bij Artipico en in het Stedelijk Museum, met vandaag ook de opening van Sticky Business.

Voor het volledige overzicht: klik hier. Veel plezier!

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Vacatures Alle vacatures »
Altijd Up-to-date