Hoogstaande hiphop van Nederlandse bodem

27-01-2019 Uit Advertentie

Mocro Maniac; foto: De Kroepoekfabriek


VLAARDINGEN - De eerste editie van Lyrical vindt plaats op 1 februari in De Kroepoekfabriek. Lyrical is de nieuwe thuishaven voor de net even wat serieuzere hiphop, daar waar tekst de boventoon voert. De line-up van de eerste editie bestaat uit MocroManiac aka ManiBaby, S10 en Vlaardings talent DWO.

MocroManiac

Rapper MocroManiac, tegenwoordig ook bekend als ManiBaby, is al sinds 2007 bezig met rappen. Als lid van de formatie Hydroboyz is Maniac bekend geworden bij het grote publiek, onder andere met club- en festivalhit ‘Hindabuilding’. Als solo-artiest had hij hits als ‘Nooit Meer Slapen’ en ‘Muhammad Ali’. MocroManiac heeft ook de 101Barz Trophy mogen ontvangen voor zijn Wintersessie 2013/14, die inmiddels meer dan vijf miljoen views heeft op YouTube.

S10

Ze stond dit jaar op Eurosonic Noorderslag en werd bestempeld als een van de beste acts van het festival. De talentvolle Stien den Hollander is nog maar jong, maar heeft zich nu al bewezen. Haar eerste EP ‘Antipsychotica’ viel direct goed, maar haar tweede album ‘Lithium’ werd door 3voor12 beschreven als ‘de meest eerlijke hiphop-plaat van het jaar’.

DWO

Local DWO is een van de ‘founding fathers’ van Lyrical dus mag hij niet ontbreken op de line-up. De Vlaardinger treedt regelmatig op en maakt nu zijn debuut in De Kroepoekfabriek.


LYRICAL: MocroManiac aka ManiBaby, S10 + DWO | Vrijdag 1 februari | Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl


Gerelateerd