Categorieën

Service

Illustere School doet mee aan Maand van de Geschiedenis

Illustere School doet mee aan Maand van de Geschiedenis
Uit

Illustere School doet mee aan Maand van de Geschiedenis

  • Redactie
  • 28-09-2017
  • Uit
Illustere School doet mee aan Maand van de Geschiedenis

Bij de oprichting van de Illustere School in 2014; foto: Illustere School

SCHIEDAM - Voor het eerst neemt ook de Illustere School Schiedam deel aan de Maand van de Geschiedenis. Ze verzorgt vijf lezingen over geluk.

Elke zondagmiddag in oktober, strijk en zet om drie uur in de middag, gaat het in jeneverie 't Spul op de Hoogstraat over belangwekkende zaken als 'denkbeelden over 'Geluk in de geschiedenis'.

De presentaties worden verzorgd door de Schiedamse historici Frans Meijer, Han van der Horst en Jan Willem Verkaik. Een andere lezing wordt verzorgd door de distillateur/slijters Rob van Klaarwater en Leon Fontijne. De entree bedraagt vijf euro, inclusief 'gelukshapje', toegesneden op het onderwerp van de middag.

Het volledige programma:
* Frans Meijer: gelukkig ontsnapt. Hoe in 1965 generaal Nasution ontsnapte aan een aanslag en een machtsovername begon die een miljoen Indonesiërs
het leven zou kosten - 1 oktober 15.00 uur

* Leo Fontijne en Rob van Klaarwater: Gelukkige handel? Schiedamse jenever en antwoord op de vraag wat is moutwijn? - 8 oktober 14.30 uur

* Han van der Horst: 'Geluk door de eeuwen heen'. Geluk en je gelukkig voelen is aan mode onderhevig. Vroeger was je om heel andere redenen gelukkig dan nu - 15 oktober 15.00 uur.

* Jan Willem Verkaik: Floris ongeluk, vervloekt verraad! Floris V in 1296 door de edelen vermoord. Maar ’t was een bizar ongeluk - 22 oktober 15.00 uur

* Jan van der Meulen: Geluk in de oertijd. Over pech en geluk in de steentijd, toen we nog jagers en verzamelaars waren - 29 oktober 15.00 uur.