Isabelle van Keulen Ensemble speelt Piazzolla

26-01-2017 Uit Redactie

SCHIEDAM - Isabelle van Keulen komt naar Schiedam. De violiste komt met haar eigen ensemble naar de Westvest90-kerk, voor een programma met louter tangomuziek van Astor Piazzolla.

Zes jaar oud was Isabelle van Keulen naar verluidt toen ze een lp met muziek van de Argentijnse componist cadeau kreeg. Het was het begin van een jarenlange stille liefde, zo vertelde ooit de violiste, sinds het tv-programma Maestro een 'bekende Nederlander'. Totdat zij in 2011 het Isabelle van Keulen Ensemble oprichtte. Met maar één doel: Piazzolla spelen.

Van Keulen is een veelzijdige violiste met een indrukwekkende carrière. Na haar doorbraak in 1984 toen zij werd verkozen tot jonge musicus van het jaar, werkte ze met gerenommeerde dirigenten als Riccardo Chailly, Sir Colin Davis en Valery Gergiev. Opvallend is haar expertise op twee instrumenten: zowel de viool als de altviool. Ze was directeur van het Delfs Kamermuziekfestival, is nu artistiek directeur van het Noors Kamerorkest en vormt een duo met pianist Ronald Brautigam. Ze is verder professor (alt)viool en kamermuziek aan het conservatorium van Luzern.

Samen met bandoneonist Christian Gerber, pianiste Ulrike Payer en contrabassist Rüdiger Ludwig speelt zij vrijdagavond 3 februari alleen tangomuziek van Piazzolla.

 Gerelateerd