Jacqueline en Alex tonen 'de wereld' hun dansen

29-01-2020 Uit Redactie


LONDEN - "We want to show the world our dancing", zegt Alex Glijn tegen BBC-presentator Curtis Pritchard. En dat is gelukt.

Naar verluidt zo'n vijf miljoen Britten keken afgelopen zaterdag naar Glijn en zijn Jacqueline. Ze waren te zien in het tv-programma The Greatest Dancer, een talentenjacht op zoek naar danstalent.

"Alex and Jacqueline stun the dance captains with their ballroom piece", is het commentaar op de BBC-site waar hun optreden te zien is - zie hierboven. "Het danspaar 'bedwelmde' de teamkapiteins die de deelnemers begeleiden op weg in de show en op weg naar nog beter dansen. "The Dance Captains and audience are moved by husband and wife Alex and Jacqueline's flawless performance." De mensen waren geraakt door een puntgaaf optreden.

Jacqueline en Alex Glijn vormen al dertien jaar een danspaar en al snel ook een echtpaar. "Ik hou hem kalm", zegt Jacqueline over haar lief, als die emotioneel wordt pal voor het tv-optreden. "Het was in het begin een beetje lastig", vertelt Alex, van beroep wijkagent in Schiedam-Centrum. "Als politieman ben je toch een 'tough guy', maar ik ben ook een 'dancing guy'. Nu weet men dat en sta ik bekend als de dansende politieman." Het stel danste afgelopen jaren op veel verschillende podia, waaronder NK's, EK's en WK's in het rolstoeldansen. Pritchard: "I fell in love with you both."

Het paar - wonend in Spijkenisse - ging niet door naar de volgende ronde in de show.

Hun optreden is hier te zien.Gerelateerd