Jacques Tange & nieuwe tentoonstelling Undertow

18-02-2021 Uit Advertorial


SCHIEDAM - Door de Coronamaatregelen is de huidige jubileumtentoonstelling van Jacques Tange slechts twee dagen geopend geweest voor publiek. Helaas is het niet mogelijk om deze bijzondere solotentoonstelling te verlengen tot na 1 maart. Daarom willen wij er alles aan doen om u toch zoveel mogelijk mee te geven van de prachtige selectie aan werken die wij presenteren.

Online tour

Wij hebben een video gemaakt van de tentoonstelling, waarbij alle schilderijen en sculpturen langskomen! Bekijk de video hierboven. 

Thuis service

Bijna alle werken zijn ook in het echt vanaf buiten te zien in onze galerie in Schiedam. Indien u interesse heeft in één of meerdere werken, komen wij die graag vrijblijvend bij u lthuis laten zien.

Woont u niet in de buurt van Schiedam? Neem dan eens een kijkje op onze website of op ons Artsy-profiel, waar alle werken uit de tentoonstelling en de permanente collectie te zien zijn. Als u geïnteresseerd bent in een van de werken, schroom dan niet om contact op te nemen.

Undertow (Onderstroom)

Wij hopen onze galerie met gepaste maatregelen te heropenen op 7 maart, de vooravond van Internationale Vrouwendag, met een feestelijke inloopmiddag voor de internationale tentoonstelling Undertow.

Om vele redenen lijkt de kunstwereld vandaag de dag nog steeds sterk gedomineerd door mannelijke kunstenaars. In Undertow verbinden wij een multi-diverse groep vrouwelijke kunstenaars uit vrijwel alle continenten met elkaar. Zij laten elk vanuit hun eigen achtergrond hun licht schijnen op onze hedendaagse samenleving. De onderstroom is misschien niet altijd zichtbaar, maar is duidelijk voelbaar en krachtig en bepaalt op natuurlijke wijze haar eigen richting, ongeacht de zichtbare bovenstroom. 

Uit alle aanmeldingen, hebben we de volgende kunstenaars geselecteerd:
Alexandra Harley (VK)
Damilola Olusegun (Nigeria)
Elysha Rei (Australië)
Fenneke Hordijk (NL)
Fernanda Morales Tovar (Mexico)
Heleen Mos (NL)
Inge van Haastert (NL)
Laurence Causse-Parsley (Frankrijk/VK)
Marie Ruprecht (Oostenrijk)
Neo Mahlangu (Zuid-Afrika)
Rahshia Sawyer (USA)
Teona Paichadze (Georgië)

Daarnaast maken wij, vanwege de grote belangstelling, een aanvullende online-only expositie met veertien kunstenaars, onder de naam Undertow 2.0. Deze tentoonstelling zal te zien zijn via onze website in een virtuele galerie. 

Zodra er meer duidelijk is over de nieuwe Coronamaatregelen, versturen wij een uitnodiging voor de nieuwe tentoonstelling!

Gerelateerd