Je ziet getekend Schiedam bij KunstWerkt

13-07-2019 Uit Redactie

SCHIEDAM - Stichting KunstWerkt opent op zondag 21 juli aanstaande om half vier 's middags in Ruimte in Beweging de nieuwe expositie Urban Sketching. Je kunt er tekeningen van Schiedam zien.

Binnenkort is het tien jaar geleden dat Urban Sketching werd opgericht. Dit wordt in juli gevierd in Amsterdam met meer dan duizend tekenaars van over heel de wereld. Stichting KunstWerkt besteedt hier aandacht aan door drie weekenden lang een getekend Schiedam op de kaart te zetten. Tijdens de tentoonstelling kun je kijken of jouw straat of huis is vastgelegd op papier. Er liggen dan ook pen en papier klaar, zodat je zelf kunt tekenen en jouw tekening ook aan de muur komt te hangen.

Urban Sketching is: tekenen op locatie, binnen of buiten. Direct vastleggen wat wordt geobserveerd op plekken waar we leven en plaatsen die we bezoeken. Na meer dan zeven Sketch Crawls in Schiedam zijn nu ruim 80 tekeningen te zien, gemaakt door tekenaars van diverse niveaus en leeftijden. Sketch Crawls worden georganiseerd om de eenzame tekenactiviteit om te zetten naar een groepsactiviteit.

Deelnemende kunstenaars zijn:
Ien Broere, Jeffrey de Bruin, Patricia Coors, Peter Flohr, Thijs Groeneveld, Julia Henze, willem van hest, Kitty van den Heuvel, Robert Huls, Lia Schäfer, Minny Timmer, Gerard Touw, Jacqueline van Vugt, Andie Wieringa en Annemarie Zierikzee.

Urban Sketching
21 juli tot en met 4 augustus 2019
Ruimte in Beweging
Boterstraat 81, Schiedam
Open van vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uurGerelateerd