Jeneverlogies is verkocht

05-06-2020 Uit Redactie/Schiedammer Online

SCHIEDAM - 'Jeneverlogies ambacht en brood' is verkocht. De b&b op de Lange Haven, naast het Jenevermuseum, stond sinds enige tijd te koop.

De huidige uitbaters van deze bed & breakfast zijn Alwine van Winsen en Rob van der Gaag. Zij hebben het druk met hun nieuwe activiteit, het maken van gedistilleerde honingdranken onder de naam Serious Bee. Zij zijn verheugd nieuwe uitbaters te hebben gevonden.

Dat is eind vorige week rond gekomen. De overdracht is op 1 juli aanstaande. "We zijn enorm blij. Niet alleen vanwege de overdracht, maar ook omdat we het vertrouwen hebben dat ze er iets goeds van gaan maken. Het zijn leuke jonge mensen en met frisse authentieke ideeën", aldus Van Winsen.

"Dan hebben we nog meer tijd beschikbaar om te destilleren op basis van de honing van onze bijen. Wat wij doen is mogelijk door de bijen, maar het is ook voor de bijen. Die trekken zich niets aan van Corona, de bijen werken nijver door, maar we weten dat bijen het moeilijk hebben met de infecties die hen bedreigen."

De b&b kent een tweetal te verhuren appartementjes. Op de begane grond bevindt zich een gezellige ruimte waar de gasten van de b&b kunnen ontbijten of kunnen relaxen. De b&b moest vijftigduizend euro kosten toen deze te koop werd gezet. In de koopsom zit niet het pand, maar wel de inventaris, het huurdersbelang, de handelsnaam, het exploitatierecht en de opgebouwde goodwill inbegrepen. De maandhuur was vijftienhonderd euro. 


Gerelateerd