Joy Division Undercover doet oude tijden herleven

30-03-2019 Uit Advertentie

Joy Division


VLAARDINGEN - Veertig jaar geleden kwam Joy Division’s debuutplaat ‘Unknown Pleasures’ uit. De legendarische frontman Ian Curtis is er helaas niet meer, maar Joy Division Undercover is de beste tributeband om de muziek ten gehore te brengen. Aanstaande vrijdag staan de heren op het podium van De Kroepoekfabriek en dat belooft een mooi eerbetoon te worden.

In 2019 is het veertig jaar geleden dat ‘Unknown Pleasures’ is uitgebracht. Het album bleek het startschot te zijn voor de New Wave-beweging die in de jaren 80 opkwam en zorgde voor veel inspiratie voor andere grote bands als The Cure, U2, Bauhaus en Echo & The Bunnymen. Om dit legendarische debuutalbum te eren heeft Joy Division Undercover een tour opgebouwd. Het is voor het eerst sinds drie jaar dat de band weer uitgebreid gaat touren.

Joy Division Undercover wordt door pers en publiek omschreven als de beste Joy Division Tributeband ooit. Zo betreedt gitarist Henk Koorn het podium en komt de  tem van zanger Erny Green ontzettend overeen met het echte werk. Wanneer het optreden afgelopen is zal er nog even doorgefeest worden met een 80’s alternative en New Wave-afterparty.

Joy Division Undercover | Vrijdag 5 april | Open: 20.30 uur | Aanvang: 21.00 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar op I: www.kroepoekfabriek.nl


Gerelateerd