Kans op witte kerst

04-12-2017 Uit Redactie

ROTTERDAM – De vraag is niet te vermijden, jaar op jaar: "Wordt het dit jaar een witte kerst?" Alleen dit keer kan met zekerheid worden gezegd, op 4 december: "Ja!"

Het is dankzij het Hofpleintheater dat een ondubbelzinnig antwoord mogelijk is dit jaar. Het wordt een witte kerst. In ieder geval heel lokaal, namelijk in het Hofpleintheater zelf.

'Kans op sneeuw!' heet de nieuwe voorstelling van het jeugdtheater. Het gaat op zaterdag 16 december in première. Volgens het persbericht gaat het om 'een bijzonder, koud spektakel, dat het publiek meeneemt op een avontuurlijke reis vol verwondering naar Meneer de Winter'.

Kans op sneeuw! is gebaseerd op het kinderboek The gift of winter van John Leach en Jean Rankin. Onder regie van Leander Breen en Gerbrand Bos nemen de jonge acteurs van Jeugdtheater Hofplein, waaronder Madelief Verhoeven uit Schiedam de bezoeker mee in het verhaal over de burgers van het stadje Dwingeland. Zij worden door de voortdurende kou van die ellendige, grijze winter, zeer ontevreden. Ze willen dat de burgemeester de winter afschaft, anders schaffen zij háár af.

De officiële, belangrijke, gemeentelijke delegatie gaat op avontuur naar Meneer de Winter. Een zware tocht die stiekem ook afgelegd wordt door de niet zo officiële en gemeentelijke, maar ontzettend belangrijke kinderen Lenn en Jerry. Over eenzaamheid en samen zijn, over ontdooien wat bevroren is geraakt en opwarmen wat koud is, daarover gaat het in de kerstvoorstelling, die te zien is tot en met zondag 14 januari.Gerelateerd