KF Allstars brengen zwarte muziek

08-03-2018 Uit Redactie

Foto: De Kroepoekfabriek

VLAARDINGEN - Zo'n vijftig muzikanten worden zaterdag verwacht, op het podium van De Kroepoekfabriek. Het gaat om musici uit Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Rotterdam. Zij komen bij elkaar voor het project KF Allstars.

Dat is een coverproject gedragen door muzikanten uit de regio. De Kroepoekfabriek is het thuishonk van de KF Allstars; in het verleden waren er thema-concerten met namen als 'Guilty Pleasures', 'Ode aan de Doden' en de 00’s. De muzikanten kunnen zichzelf opgeven om deel te nemen aan hun favoriete tracks. Daardoor wordt geen enkel nummer gespeeld door dezelfde bezetting. De geselecteerde nummers worden maximaal twee keer geoefend tijdens oefenavonden in De Kroepoekfabriek. De Allstars-avonden zijn altijd gratis toegankelijk en worden drukbezocht. 

Deze editie staat de zwarte muziek centraal: hiphop, soul, disco en funk. Het thema is door de muzikanten bepaald. Na het aanvankelijk voor uitvoeriing voordragen van meer dan zeventig nummers binnen het thema Back to Black, is er een selectie gemaakt van zo’n dertig nummers die gespeeld gaan worden. De muziek is van artiesten als James Brown, Etta James, Living Colour, Cypress Hill, Joe Bonamassa en The Jackson 5.Gerelateerd