Kinderen werken aan knotsgekke modeltreinbaan

30-10-2019 Uit Advertentie

Kinderen aan het knutselen tijdens Pimp my wagon! bij Schiespoor; foto's: SMS

 
SCHIEDAM - Maarten Bel is heel groot maar duikt voor het Modeltrein Kerstfestijn van het Stedelijk Museum Schiedam in de piepkleine miniatuurwereld van Schiespoor. Hij werkt en bouwt met verschillende scholen uit Schiedam aan 'een knotsgekke treinbaan met gepimpte wagons, versierde kerstpalmbomen en allerlei verassingen'.

Pimp my wagon!

Elke woensdag zijn er verschillende groepen kinderen aan het knutselen bij modeltreinvereniging Schiespoor. Onder de naam ´Pimp my wagon!' maken kinderen uit groep 5, 6 en 7 samen met de Rotterdamse kunstenaar Maarten Bel hun droomwagon. Een rijdende disco, een wagon met een zwembad of een wagon met een kattenstaart? Niets is te gek. De enthousiaste leden van modeltreinvereniging Schiespoor zorgen er samen met de kinderen voor dat alles ook daadwerkelijk kan rijden.

Modeltrein Kerstfestijn

Alle gepimpte wagons zijn later te zien tijdens het Modeltrein Kerstfestijn van 14 december tot en met 5 januari in het Stedelijk Museum Schiedam. Modeltrein Kerstfestijn is een expositie waarbij diverse workshops worden gegeven. Schiespoor en Maarten Bel maken hiervoor een geheel nieuwe modeltreinbaan in een prachtig, door Maarten Bel ontworpen, Winter Wonderland. Die baan is bij de opening nog niet af, want tijdens het hele festijn kunnen bezoekers van alle leeftijden tijdens de workshops zelf dingen maken en toevoegen aan het landschap.