Kita menari op nieuwe vangst

15-10-2017 Uit Advertentie

VLAARDINGEN - Kita Menari, het geesteskind van zanger Micha de Jonge, staat aanstaande vrijdag in De Kroepoekfabriek tijdens een nieuwe editie van Nieuwe Vangst.

De popband Kita Menari is ontstaan uit een bijna-dood-ervaring tijdens een duik in Maleisië van zanger Micha de Jonge. Na herstel besloot hij muziek te gaan maken waarin het leven gevierd werd. ‘Kita Menari’ betekent dan ook ‘wij dansen’ in het Maleis. De muziek van Kita Menari is te omschrijven als eigenzinnige, dansbare pop met een elektronisch randje.

De band kende zijn officiële start in mei 2017 met de release van hitsingle ‘Young Lovers’. In het Verenigd Koninrijk haalde de plaat de ‘New Music Friday’ en plek 34 in de ‘UK Spotify Virals’. In Nederland deed het nummer het zelfs nog beter,want het kwam op nummer vijf binnen in de Spotify-virals. ’Young Lovers’ vond ook zijn weg naar Radio2 en 3FM. Op eerstgenoemd radiostation werd de single gebombardeerd tot Topsong.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Gorgeous Gorilla Effect, een driekoppige rockband uit Rotterdam. Hun muziek is een mix van shoegaze en britpop.

Nieuwe Vangst is een KF-concept dat je voor een klein prijsje kennis laat maken met de nieuwe grote bands van morgen. Een kweekvijver van Nederlandse (en af en toe ook internationale) bands die zich al hebben bewezen, maar nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek. Een buitenkansje dus!


VRIJDAG 20 OKTOBER  | ZAAL OPEN: 20:00 UUR | START: 20:30 UUR | VVK 6 EURO | DEUR 8 EURO


Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl.Gerelateerd