Koffiezaak zet 'bowls' op de kaart

08-11-2019 Uit Redactie

SCHIEDAM - 'Latte Heart, Coffee & Cakes' aan de Broersvest 95c is nu anderhalf jaar open en het gaat voorspoedig met deze koffiezaak van Caroline Alink. Vanaf vandaag is de kaart uitgebreid met een tweetal 'bowls'. 

De taartjes bij de koffie of thee worden in de zaak door haar dochter Emma, die banketbakker is, zelf gebakken. Broodjes worden in de winkel afgebakken. De mogelijkheden voor ontbijt en lunch zijn vergroot, doordat vanaf vandaag het assortiment is uitgebreid met een tweetal 'bowls': de Açai Bowl en de Coco-cashew Bowl. Het zijn flinke kommen (halve kokosnoten) die gevuld zijn met gezonde ingrediënten en die zowel voor het ontbijt als voor de lunch op een smakelijke manier maagvullend kunnen zijn. De bowls staan op de kaart voor 7,50 euro per stuk. 

Gistermiddag had Caroline beide bowls bereid om er presentatiefoto's van te maken en om met de medewerkers te proeven. "Van alles wat we hier serveren, zal iedereen die hier werkt eerst geproefd moeten hebben om er zo goed mogelijk over te kunnen vertellen aan klanten die een keuze willen maken", zegt zij. " Açai wordt wel een superfood genoemd. In beide bowls zitten vruchten, zoals banaan en blauwe bessen. De bowls worden afgemaakt met amandeldrink of een sap van vruchten."

Enkele media kregen gisteren een voorproefje van de bowls. De een bleek de voorkeur te hebben voor de Açai Bowl, de ander voor de wat lichtere Coco-cashew Bowl. Een derde proever maakte de voorkeur seizoensafhankelijk: de açai -variant voor herfst en winter, de schaal met kokos en cashew voor voorjaar en zomer. Gerelateerd