KunstWerkt exposeert textiele installatie

16-07-2020 Uit Redactie

SCHIEDAM - Zaterdag 25 juli om 13.00 uur opent Stichting KunstWerkt in de grote danszaal van Ruimte in Beweging in Schiedam de textiele installatie 'IM-PULSE' van kunstenares Mirjam Boomert.

Mirjam Boomert werd in 1965 geboren in Vlaardingen en heeft haar atelier in haar geboorteplaats. Zij is bestuurslid van de Stichting KunstWerkt. Bezoekers aan de expositie krijgen een inkijkje in Mirjams hoofd met onder meer filmbeelden, muziek en poëzie. In verband met het Coronavirus kunnen bij deze opening, per half uur, maximaal tien bezoekers tegelijk aanwezig zijn. Kaartjes voor de openingsdag worden vooraf verkocht voor twee euro per stuk (inclusief een consumptie).

"In het voorjaar van 2016 werd Mirjam met haar eigen grenzen geconfronteerd. Het jarenlang dragen van een sociaal masker begon zijn tol te eisen en haar ware identiteit aan te tasten; een mentale breuk was onvermijdelijk. De impact op haar leven was groot en er volgde een lange periode waarin inspiratie en creëren niet meer vanzelfsprekend waren. Na beëindiging van een medicatietraject in het voorjaar van 2019 was er behoefte om terug te kijken op deze ingrijpende periode: een verkenning van haar eigen mogelijkheden, angsten en kwetsbaarheden. Dit resulteerde in de textiele installatie 'IM-PULSE', Mirjams eerste solo-expositie bij KunstWerkt", zo schrijft de stichting KunstWerkt in haar aankondiging.

Een gesprek dat de Schiedamse kunsthistorica Cilia Batenburg zal hebben met Mirjam is online te zien vanaf 9 augustus 11.00 uur, via www.mirjamboomert.nl/dialoog 

De expositie is tot en met zondag 9 augustus 2020 te zien, van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 
Boterstraat 81, 3111 NB Schiedam
Toegang tijdens openingsdag 2 euro
Informatie en tickets: www.mirjamboomert.nl/tickets
Overige expositiedagen toegang vrijGerelateerd