La Balle Rouge in Grevenmacher

13-09-2017 Uit Redactie

La Balle Rouge in GrevenmacherDe Rijnmondband in Grevenmacher; foto's: Rijnmondband

SCHIEDAM - Dat spelen in een muziekgezelschap niet alleen maar bloed, zweet en tranen vergt, maar bij tijd en wijle ook zeer aangenaam en ontspannend is, bewees de Rijnmondband afgelopen weekend.

Het Schiedamse showorkest was in Grevenmacher, Luxemburg. Daar werden de Wijnfeesten gehouden.

Op zaterdag was er eerst een presentatie in het centrum van Grevenmacher, tegen de Duitse grens, waar ze een mooie Moezelwijn weten te maken. De leden van de band maakten daar kennis met Wijnkoningin Jana. Tussen de festiviteiten door werd er overigens ook nog gewoon 'geoefend', voor werd aangeschoven aan de dis.

Daarna was het tijd voor de taptoe: het plein liep al lekker vol. Het optreden in de taptoe liep gesmeerd: het publiek kon genieten van een nette uitvoering van La Balle Rouge. Na de finale volgde er een korte parade door het overvolle centrum van Grevenmacher naar de prachtige vuurwerkshow op de boulevard aan de Moezel. De bandleden stonden licht verbaasd: "De vuurwerkshow werd uitgevoerd op muziek, wat allemaal nagenoeg gelijkliep en erg mooi was om te zien."

Op dag twee hoefde het orkest pas aan de bak na de lunch, waar andere orkesten zich ’s ochtends al moesten laten zien. "In uniform vertrokken we naar het restaurant waar wederom een prima maaltijd verzorgd werd." Na de lunch speelde de Rijnmondband op twee plekken enkele nummers spelen voor een flink publiek. Vervolgens was het zaak zich op te stellen voor de grote optocht. "Verschillende wagens, knutselwerken en verklede mensen verder kwamen we aan op onze plek, nummer 37 van de 40. Dit kon nog wel eens heel lang gaan duren…" De optocht duurde uiteindelijk een uur langer dan gepland en bestond meer uit wachten dan lopen, maar de dikke rijen publiek langs de kant maakten een hoop goed, aldus de bandleden.

Gerelateerd
Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date