Laureaten Prinses Christina Concours tonen kunnen in Westvest90-kerk

14-11-2018 Uit Redactie

Menno Verloop; foto: Westvest90


SCHIEDAM - Het podium is zondag aan de musici van de toekomst. Violist Menno Verloop (16), pianiste Zara le Clercq (17), harpiste Sanne Bakker (19), pianist Floris van Dam (23) en sopraan Hadewich de Meester (23) tonen dan hun kunnen in de Westvest90-kerk.

De musici wonnen allen prijzen op het prestigieuze Prinses Christina Concours - voor jonge musici. Menno Verloop studeert al sinds 2015 aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam. In 2016, 2017 en 2018 won hij een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours Oost en drong hij al die keren door tot in de Nationale Halve Finale. Menno Verloop speelde op het Grachtenfestival en de NJO Muziekzomer en samen met Amsterdam Sinfonietta trad hij op tijdens Klassiek op het Amstelveld. Samen met Zara le Clercq op piano speelt hij in de kerk aan de Westvest de Vioolsonate K304 in e van Mozart en werken van Schubert en de Italiaanse componist Veracini.

Sanne Bakker brengt werken van Debussy, Henson-Conant en Andrès. En Hadewich de Meester en Floris van Dam spelen het werk Vergiffenis van Van Puyvelde, Die Forelle van Schubert en Trois Mélodies van Fauré en verder werk van Hahn, Maillart en Grieg. De Meester en Bakker zingen en spelen ook samen: een werk van Benjamin Britten:  The Trees They Grow So High.

Aanvang: drie uur; kaarten: € 15,00 - € 5,00 (voor jongeren tot en met achttien jaar).


Gerelateerd